Domov > Lokacija     Podroben opis lokacije
031 662 900, 01 360 24 24
Lokacija Soseska Hiše Galerija Cene in pogoji Novice O investitorju Koristne povezave

Podroben opis lokacije

Mengeš leži 15 km severovzhodno od Ljubljane v smeri proti Brniku. Občina se razprostira na severnem delu gravitacijskega območja Ljubljane, od središča Slovenije (GEOSS) pa je oddaljena borih 17 km zračne linije. Je središče Občine Mengeš, ki ima dobrih 7.000 prebivalcev. Je tudi industrijsko središče z manjšimi obrati tekstilne in živilske industrije ter večjim farmacevtskim. Kraj je znan po obrti in obrtnikih, posebej so znane pečarstvo, slamnikarstvo, sedlarstvo in izdelava inštrumentov.


Kraj je urejen in ima, kljub relativni majhnosti, vse, kar je potrebno za kvalitetno življenje prebivalcev. Od objektov splošnega pomena, se v Mengšu nahajajo:

Ogromno je možnosti sprehodov in pohodništva. Po pobočju Gobavice je lepo speljana trim steza, ki je dolga 2200m in vključuje gozdno učno pot, z nje pa je lep razgled na vse strani Mengša. Njen začetek in konec je pri Oranžeriji. Steza vključuje 26 vadbenih postaj. Zelo zanimiva in lepa je tudi pot ob južnem vznožju Gobavice do jezerca pri nekdanji opekarni z raznovrstnimi redkimi rastlinami in živalmi. Izredno priljubljena izletniška in pohodniška točka je Mengeška koča. Do koče z nadmorsko višino 433 m se pride peš ali z avtom in je izhodišče za ture oz. izlete na Vrh Staneta Kosca na Rašici (641m nad.m.v.) po direktni poti 2h, ali čez Dobeno 2h 30'

Dobeno je znano po kmečkem turizmu ter pohodniških in kolesarskih poteh. Pri Ručigaju na Spodnjem Dobenu lahko posedite v prijetnem okolju, se osvežite s pijačo in podkrepite z domačo hrano. Od Ručigaja greste lahko po markirani poti peš do Zgodnjega Dobena, do turistične kmetije Pri Blažu, ki vam ponuja domačo hrano in prenočišče.

Prava povezava gibanja in dobrega počutja pa je športno-rekreativni, lepotni in wellness hotel Harmonija.. Razvajanju in rekreaciji je na voljo 4.500 kvadratnih metrov pokritih površin

Izdatno je poskrbljeno za šport in rekreacijo. Ob robu naselja se nahaja rekreacijska dvorana s teniškimi igrišči. Športni park, trim steza, pohodniške poti in telovadnici (OŠ Mengeš in TVD Partizan) dajejo vsakemu obiskovalcu možnost za vsestransko športno dejavnost.
Športni park Mengeš omogoča igranje tenisa na petih zunanjih igriščih, nogometa, košarke, odbojke, malega nogometa, rokometa, balinanja na trosteznem igrišču, rolanja itd. na večnamenski asfaltirani ploščadi.
Športni igrišči v Loki pri Mengšu in Topolah pa obiskovalcem ponujata igranje košarke, malega nogometa ter odbojke na mivki, najmlajši pa se lahko zabavajo z igrali na otroškem igrišču.

Zelo so razviti smučarski skoki, ki jih izvajajo na treh skakalnicah; vse so tudi pokrite s plastiko kar omogoča uporabo vse leto.

V Mengšu delujejo številna športna društva in sicer:

 

Tudi kulturna dejavnost v kraju je močno razvejano, številna kulturna društva pa poskrbijo za odlične kulturne prireditve za vse okuse. V Mengšu delujejo naslednja kulturna društva:

 

V Mengšu pa ima svoj sedež tudi Špas teater, ki s svojimi odličnimi komedijami privablja občinstvo od blizu in daleč.
Raznovrstnost in pestrost življenja v Mengšu pa poudarja tudi obstoj številnih društev in klubov z različnih področij in sicer:

 

Zadnje novice